Sådan indretter du en hyggelig stue med masser af lys - 4 gode tips

Har du problemer med at opnå den optimale belysning inde i stuen? Måske trænger der ikke meget lys ind ad vinduerne, eller måske forsvinder alt lyset ud af rummet i takt med, at natten trænger på og solen går ned. Med de rigtige lamper og den rette belysning har du dog rig mulighed for at indrette din stue med masser af lys, så du kan få skabt den perfekte stemning, der sætter rammerne for hygge og kvalitet.

Læs med her og få 4 gode tips til hvordan du indretter en hyggelig stue med masser af lys.

Skab hyggen omkring den klassiske loftlampe

Når stuen skal lyses op, kan det være en fordel at skabe rummet omkring belysningen som centrum i form af den sikre vinder - loftlampen. Ved at placere lampen i stuen over sofaen eller i midten af rummet får du hurtigt rummet lyst op, af en lampe der passer til din stil og spiller godt ind i indretningen, samtidigt med at den har en vigtig funktion. Loftlamper kommer i mange designs, og er med til at gøre noget helt specielt ved et rum.

Du kan vælge lamper i flere forskellige størrelser og farver så den netop passer til dit hjem, og er med til at skabe liv og lys inde i stuen. Skab hyggen omkring den klassiske loftlampe der sætter sit præg på stuen, på mere end en måde.

Sæt et unikt præg på væggene og skab belysning ved brug af væglamper

Har man ikke mange vinduer i stuen, eller ønsker man at skabe belysning, når det går hen og bliver mørkt, er det vigtigt at finde lamper, der har det perfekte funktion til formålet. Selvom man har lys og lamper i stuen, kan det måske være svært at nå ind i krogende og bare det at få hele rummet lyst op.

Her er det smart at gøre sig brug af væglamper, hvor du samtidigt har mulighed for at skabe et unikt præg på væggene, hvor lamperne kan fungere, ikke blot som belysning, men som pynt hvor du kan dekorere dine vægge. Væglamperne kan placeres hvor det behager dig, så du sikrer dig belysning, lige hvor du mangler den, uanset om det er i form af én væglampe eller flere.

Du kan finde et stort udvalg af kvalitetslamper til skarpe priser på andlight.dk, hvor du ikke skal gå ned på flotte designs og muligheden for at få godt lys ind i dit hjem og din stue.

Gør brug af gulvlampen

En rigtig smart ide til at gøre belysningen til en del af indretningen i stuen er ved at anskaffe sig en gulvlampe, som fungerer som et møbel du inkorporerer i din stil og dit rum for at give noget ekstra udover det nødvendige lys. Gulvlampen er utroligt smart, i og med at lampen kan placeres hvor du ønsker, og nemt kan flyttes rundt, hvis der er behov for det, eller hvis du hurtigt finder ud af, at den passer bedst i den anden ende af sofaen eller måske ovre i læsehjørnet.

Gulvlampen er ligeledes med til at lyse hjørner op, og ikke nok med at du kan finde gulvlamper der pynter i stuen, er den med dens mere placerede og afgrænsende belysning med til at sætte en super hyggelig stemning i rummet.

Skab diskret belysning med spotlys

Hvis man ønsker at satse mere på den knapt så markante og åbenlyse belysningsform, er spotlys den oplagte mulighed. Spotlamper er meget diskrete og bemærkes ikke i det store omfang, i hvert fald ikke i andet end at de er fantastiske til at lyse rummet op, og kan samtidigt placeret stort set lige hvor du ønsker dem i loftet.

Med spotlys skal du heller ikke tænke på, om de passer godt ind i din stil da de er så diskrete. De er derimod også perfekte, hvis man har et lille rum eller lavt til loftet, hvor man ikke ønsker at diverse lamper, skal tage noget af pladsen.

Spotlamper er også ekstremt fleksible, og kan indstilles efter behov, så du nemt og smart har mulighed for at styre og dæmpe din belysning, hvilket også er med til at sætte den hyggeligste stemning i stuen, når du sidder med familien, læser en bog eller nyder en stille stund foran fjernsynet. 

Menu
Top